Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές, η προσοχή σε Brexit και ιό

Πιο αυστηροί περιορισμοί σε Γερμανία, Ολλανδία, Λονδίνο για τη συγκράτηση της πανδημίας κορωνοϊού. Για πλήρες lockdown προειδοποιεί ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία του Brexit.

Ανοδικά οι ευρωαγορές, η προσοχή σε Brexit και ιό

Στις διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία του Brexit και στις εξελίξεις της πανδημίας κορωνοϊού παραμένει το επίκεντρο των επενδυτών και στις συναλλαγές της Τρίτης.

Κάποιο θετικό κλίμα φάνηκε στις συνομιλίες της Δευτέρας, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να λέει ότι υπήρξε κάποια «κίνηση» όσον αφορά τα ζητήματα στα οποία έχουν κολλήσει οι συζητήσεις.

Επεκτείνουν την ανοδική τους τάση τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, μετά το πιο επιφυλακτικό πρωινό άνοιγμα. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,7%, ενώ το Μιλάνο κατά 0,2%.

Γερμανία και Ολλανδία θα προχωρήσουν σε πιο αυστηρούς περιορισμούς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Τη Δευτέρα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο περνάει στην πιο αυστηρή κατηγορία περιορισμών.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας θα χρειαστεί να επιβάλει νέους περιορισμούς στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για να συγκρατήσει την εξάπλωση και να αποφύγει ένα τρίτο καταστροφικό κύμα του κορωνοϊού, δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Παράλληλα, και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης προειδοποίησε ότι η πόλη θα μπορούσε να περάσει σε πλήρες lockdown σύντομα. Τα σχόλια του άσκησαν πιέσεις στον Dow και τον S&P 500.

Οι δηλώσεις του ήρθαν την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση ξεκινούσε την κυκλοφορία του εμβολίου των Pfizer-BioNTech.

Χαμηλότερα και οι ασιατικές μετοχές. Στο μέτωπο των δεδομένων,  η κινεζική βιομηχανική παραγωγή αναπτύχθηκε με 7% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, όπως και αναμενόταν, ενώ το λιανεμπόριο κατά 5%, έναντι πρόβλεψης για 5,2%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί οριακά έναντι του δολαρίου, στο $1,213, ενώ η βρετανική λίρα διατηρείται στο 1,332 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v