Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Την αισιοδοξία από το εμβόλιο συγκρατεί η έξαρση της πανδημίας Covid-19 σε αρκετές χώρες. Με πτώση 0,17% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, με απώλειες 0,43% ο ASX στην Αυστραλία. Οριακά υψηλότερα το δολάριο έναντι γουάν και γεν.

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ασιατικές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι ανησυχίες για την αναζωπύρωση του κορωνοϊού σε πολλές χώρες συγκρατούν την αισιοδοξία για την κυκλοφορία του εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η κινεζική βιομηχανική παραγωγή αναπτύχθηκε κατά 7% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες έρευνας του Reuters. Τα data από τον τομέα των λιανικών πωλήσεων ωστόσο δεν ήταν σε συμφωνία με τις προβλέψεις, καθώς ο τζίρος στο λιανεμπόριο κινήθηκε ανοδικά κατά 5% και όχι κατά 5,2% όπως αναμενόταν.

Με πτώση 0,17% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, με απώλειες 0,43% ο ASX στην Αυστραλία, ενώ στην Κίνα οριακά καθοδικά κινείται ο δείκτης Shanghai και ανοδικά ο Shenzen (0,52%).

Πτώση 0,60% στο Χονγκ Κονγκ, στο κόκκινο (-1,0%) το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν. Αρνητικά έκλεισε ο KOSPI στη Νότια Κορέα (-0,19%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται οριακά έναντι του κινεζικού γουάν, στα 6,551 γουάν ανά δολάριο, όπως και έναντι του γεν, στα 104,04 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v