Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο γερμανικός DAX 30 κέρδισε τις εντυπώσεις

Ισχυρή άνοδο σημείωσε το γερμανικό χρηματιστήριο ενώ υποχώρησε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Ενισχύεται το ευρώ.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στο συνομιλίες για το Brexit και στην εξάπλωση της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι Γερμανία και Ολλανδία ανακοίνωσαν πιο αυστηρούς περιορισμούς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, θετικό κλίμα φάνηκε στις συνομιλίες για το Brexit, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να λέει ότι υπήρξε κάποια «κίνηση» όσον αφορά τα ζητήματα στα οποία έχουν κολλήσει οι συζητήσεις.

Στο εταιρικό μέτωπο, η H&M, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 10% το τέταρτο τρίμηνο, εν μέσω νέων lockdown που συγκρατούν τις δαπάνες των νοικοκυριών.

«Μεταξύ 22ης Οκτωβρίου και 30ης Νοεμβρίου οι πωλήσεις κινήθηκαν αρνητικά κατά 22% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο», σημειώνει η Η&Μ.

Αντίστοιχα, πτώση 14% των πωλήσεων το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου κατέγραψε η εταιρεία Indtitex, μητρική των καταστημάτων Zara. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τις απώλειες 31% ένα τρίμηνο πριν, καθώς οι καταναλωτές επέστρεψαν στα καταστήματα μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας Covid-19.

Τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου χρήσης έφτασαν τα 866 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 26% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,34% στις 393 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,15% στις 6.521 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,14% στις 13.373 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε οριακά κέρδη 0,04% στις 5.530 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,1% στα 47,49 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 1,2% στα 1.852 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,2155 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v