Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mε απώλειες 3,8% έκλεισαν το 2020 οι ευρωαγορές

Οριακή πτώση σημείωσε το χρηματιστήριο του Λονδίνου στην τελευταία συνεδρίαση του έτους. Αρνητικά πρόσημα και στο Παρίσι. Kλειστή η Φρανκφούρτη. Υποχώρησε 1% η μετοχή της Airbus.

Mε απώλειες 3,8% έκλεισαν το 2020 οι ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, την τελευταία συνεδρίαση ενός έτους στο οποίο κυριάρχησε η πανδημία του κορωνοϊού και τα έκτακτα μέτρα τόνωσης που ελήφθησαν για τον περιορισμό του οικονομικού αντίκτυπου της υγειονομικής κρίσης. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,14% χαμηλότερα σε μια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα. 

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,14% στην τελευταία ημέρα πριν την οριστική εφαρμογή του Brexit. 

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διολίσθησε 0,8% στις 5,551.41 μονάδες.

Η Φρανκφούρτη παρέμεινε κλειστή. 

Aπό την αρχή του έτους, ο δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 3,8%, αλλά το δ’ τρίμηνο ενισχύθηκε σχεδόν 11%. Ο FTSE υποχώρησε κατά 13% απ΄την αρχή του έτους, ο CAC κατά 6,3%, ο FTSE MIB κατά 5,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX εμφανίζει τις χειρότερες επιδόσεις, με πτώση 15% από την αρχή του έτους. Αντιθέτως, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ενισχύθηκε κατά 3,5%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Airbus κινήθηκε 1% χαμηλότερα. ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ προανήγγειλε αύξηση των δασμών σε ορισμένα προϊόντα της ΕΕ, περιλαμβανομένων εξαρτημάτων που σχετίζονται με την κατασκευή αεροσκαφών αλλά και κρασιών από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Πρόκειται για ένα ακόμα «επεισόδιο» στην 16ετή διαμάχη μεταξύ της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών για τις επιδοτήσεις των Airbus και Boeing.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v