Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές, η προσοχή στους εμβολιασμούς

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,7%, το Λονδίνο κινείται σταθεροποιητικά, το Παρίσι χάνει 0,7%. Το κλίμα δέχεται πλήγμα από τις ανησυχίες για την ταχύτητα των εμβολιασμών, την ώρα που η Αγγλία μπαίνει από σήμερα σε τρίτο αυστηρό lockdown.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές, η προσοχή στους εμβολιασμούς

Η πανδημία κορωνοϊού και η επιβολή περαιτέρω μέτρων περιορισμού βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών την Τρίτη. Το κλίμα δέχεται πλήγμα από τις ανησυχίες για την ταχύτητα των εμβολιασμών, την ώρα που η Αγγλία μπαίνει από σήμερα σε τρίτο αυστηρό lockdown.

Να προχωρήσει το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα ελπίζει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον. 

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, εν μέσω αυστηρών προειδοποιήσεων για την αντοχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο Πρωθυπουργός έκλεισε τα σχολεία της Αγγλίας και έδωσε εντολή για παραμονή στο σπίτι. Προειδοποίησε επίσης ότι έρχονται δύσκολες εβδομάδες, αλλά ανακοίνωσε σχέδια για εμβολιασμό 13,9 εκατ. ανθρώπων που έχουν υψηλό κίνδυνο, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Μόλις εμβολιαστούν όλοι, οι περιορισμοί θα αρχίσουν να μειώνονται, είπε.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 5,6% αυξήθηκε ο τζίρος στο γερμανικό λιανεμπόριο τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την αρμόδια στατιστική αρχή. Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1,9%. Oι αναλυτές εκτιμούσαν ότι σε ετήσια βάση οι λιανικές πωλήσεις θα κινηθούν ανοδικά κατά 4,0% και σε μηνιαία βάση ότι θα υποχωρούσαν κατά 2,0%.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,7%, το Λονδίνο κινείται σταθεροποιητικά, το Παρίσι χάνει 0,7%, η Μαδρίτη κινείται 0,4% αρνητικά και το Μιλάνο επίσης.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κερδίζει 0,2%, στο 1,227 δολάριο, ενώ η στερλίνα διατηρείται στο $1,356.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v