Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για τις ευρωαγορές στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,1%, το Λονδίνο κερδίζει 2,8%, το Παρίσι 1,7%, το Μιλάνο 0,8% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 1,5%. Οι μετοχές ταξιδιωτικώ εταιρειών κερδίζουν 3,4% και οδηγούν τα κέρδη, ενώ της TUI κάνει άλμα 9,2%.

Κέρδη για τις ευρωαγορές στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς

Kέρδη για τις ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,1%, το Λονδίνο κερδίζει 2,8%, το Παρίσι 1,7%, το Μιλάνο 0,8% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 1,5%. Οι μετοχές ταξιδιωτικώ εταιρειών κερδίζουν 3,4% και οδηγούν τα κέρδη, ενώ της TUI κάνει άλμα 9,2%.

Βελτιωμένη η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον τελευταίο μήνα του 2020. Σύμφωνα με την έρευνα της IHS Markit έφτασε στο πιο υψηλό σημείο από τον Μάιο του 2018, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία του μπλοκ χτυπήθηκε λιγότερο δυνατά από την πανδημία σε σύγκριση με λίγους μήνες νωρίτερα.

Ο τελικός μεταποιητικός δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών (ΡΜΙ) αυξήθηκε στις 55,2 μονάδες τον Δεκέμβριο, από 53,8 τον Νοέμβριο. Ηταν ελαφρώς χαμηλότερος από την προκαταρκτική εκτίμηση για 55,5 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα υψηλότερο από τις 50 μονάδες δείχνει ανάπτυξη.

Ανοδικά κινήθηκαν οι κινεζικές μετοχές αφότου η έρευνα της Caixin/Markit έδειξε ότι η μεταποίηση αναπτύχθηκε τον Δεκέμβριο, αν και ήταν σε χαμηλό τριών μηνών. Μέτρια ανάπτυξη σημείωσαν τα ασιατικά εργοστάσια σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ταϊβάν, κυρίως χάρη στην ισχυρή ζήτηση από την Κίνα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η μεταποιητική δραστηριότητα επεκτάθηκε στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν, σύμφωνα με τους δείκτες Υπεύθυνων Προμηθειών (ΡΜΙ).

Η πανδημία κορωνοϊού εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο. Η Βρετανία θα γίνει σήμερα Δευτέρα η πρώτη χώρα που κυκλοφορεί το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Οπως μεταδίδει το Reuters, είναι χαμηλού κόστους και μεταφέρεται εύκολα. Εξι νοσοκομεία στην Αγγλία θα διαχειριστούν τις πρώτες δόσεις από τις συνολικά 530.000 που έχει η Βρετανία έτοιμες. Το εμβόλιο των AstaZeneca-Οξφόρδης είναι πιο φθηνό και μπορεί να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία ψυγείου, γεγονός που το καθιστά πιο εύκολο στη μεταφορά και τη χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v