Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη κινείται σταθεροποιητικά, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη κερδίζει 0,1% ενώ το Μιλάνο υποχωρεί κατά 0,2%. Στο επίκεντρο τα αυξημένα κρούσματα Covid-19 και η διαδικασία για την καθαίρεση Τραμπ.

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Η αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων κορωνοϊού που παρατηρείται παγκοσμίως ασκεί πιέσεις στο κλίμα στις αγορές την Τρίτη. Στήριξη ωστόσο έρχεται από τις ελπίδες που φέρνουν οι εμβολιασμοί. Οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό κινήθηκαν μικτά, αφότου οι μετοχές στη Wall Street υποχώρησαν τη νύχτα από τα υψηλά όλων των εποχών που έφτασαν τη Δευτέρα. 

Στο επίκεντρο επίσης και το νομοσχέδιο που παρουσίασαν οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, με την ψηφοφορία να έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και ο αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς συναντήθηκαν χθες Δευτέρα το βράδυ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Επρόκειτο για την πρώτη συνάντησή τους από την περασμένη Τετάρτη, όταν έγινε η εισβολή στο Καπιτώλιο. Οι δύο άνδρες είχαν μια «καλή συζήτηση», σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Κατά την πηγή αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει την πρόθεση να παραιτηθεί από το αξίωμά του πριν από το πέρας της θητείας του, την 20ή Ιανουαρίου.

Στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η Φρανκφούρτη κινείται σταθεροποιητικά, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη κερδίζει 0,1% ενώ το Μιλάνο υποχωρεί κατά 0,2%. Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου BP, Royal Dutch Shell και Total σημειώνουν άνοδο καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου ανέκαμψαν λόγω των προσδοκιών για μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,07% και αλλάζει χέρια στο 1,215 δολάριο, ενώ η στερλίνα κερδίζει 0,3% και φτάνει στο $1,355.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v