Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελπίδες για ανάκαμψη ανεβάζουν τις ευρωαγορές

Η προσοχή στρέφεται στη νέα αμερικανική κυβέρνηση που αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη δημοσιονομική υποστήριξη. Θα πληρώσουν όσοι ενεπλέκησαν στα επεισόδια, λέει τώρα ο Τραμπ. Ανοδικά η γερμανική βιομηχανική παραγωγή και οι γερμανικές εξαγωγές.

Οι ελπίδες για ανάκαμψη ανεβάζουν τις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι μια κυβέρνηση των ΗΠΑ που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη δημοσιονομική υποστήριξη.

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο 0,%, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 1,1%.

Αυτοί που ενεπλάκησαν στα βίαια επεισόδια της Τετάρτης «δεν αντιπροσωπεύουν» τις ΗΠΑ, λέει ο απερχόμενος πρόεδρος, που δηλώνει τώρα πως στρέφει την προσοχή του στην «ομαλή» μετάβαση εξουσίας.

Στην πρώτη ανάρτηση του Τραμπ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μετά την αιματηρή εισβολή και το χάος στο Καπιτώλιο, ένα βίντεο που μεταφόρτωσε, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι αφού «το Κογκρέσο κύρωσε τα αποτελέσματα», «νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί την 20ή Ιανουαρίου», προσθέτοντας πως «στρέφω την προσοχή μου τώρα στο να εξασφαλίσω την ομαλή, εύτακτη και απροβλημάτιστη μεταβίβαση της εξουσίας», προσθέτοντας πως είναι «η στιγμή που απαιτείται επούλωση και συμφιλίωση».

Στο μέτωπο της πανδημίας, το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της Covid-19 φαίνεται να είναι αποτελεσματικό ενάντια στην εξαιρετικά μεταδοτική νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που ανακαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με εργαστηριακή μελέτη που πραγματοποίησε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, μεταδίδει το Reuters.

Στο μέτωπο των νέων μέτρων που εφαρμόζονται σε στην Ευρώπη, όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν κορωνοϊό, παρουσιάζοντας αρνητικό αποτέλεσμα τεστ που έχει γίνει εντός 72 ωρών από την έναρξη του ταξιδιού τους.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση και μεταδίδει το Bloomberg, όποιος δεν προσκομίσει τα αποδεικτικά στοιχεία για αρνητικό τεστ θα του επιβληθεί πρόστιμο 500 βρετανικές λίρες (678 δολάρια, 554 ευρώ).

Κατά 0,9% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Αρχή την Παρασκευή. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα ήταν χαμηλότερα κατά 2,6%. Το εποχικά προσαρμοσμένο πλεόνασμα εξωτερικού εμπορίου της Γερμανίας ανήλθε στα 16,4 δισ. ευρώ το Νοέμβριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,4% και αλλάζει χέρια στο 1,2218 δολάριο, ενώ η στερλίνα διατηρείται στο $1,355.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v