Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι επίσης. Να εμβολιάσουν γρήγορα τους ηλικιωμένους και τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας προσπαθούν οι ευρωπαϊκές χώρες. Πτώση για ευρώ και στερλίνα.

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Καθοδικά κινούνται τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, ακολουθώντας την τάση που καταγράφηκε και στις ασιατικές αγορές.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,1%.

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές επικεντρώνονται στην ανησυχητική αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού παγκοσμίως, καθώς οι χώρες αγωνίζονται να εμβολιάσουν τους ηλικιωμένους τους, τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας κατά της Covid-19 όσο πιο γρήγορα μπορούν. Το Σαββατοκύριακο, η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της Φίλιππος, και οι δύο άνω των 90 ετών έκαναν το εμβόλιο κορωνοϊού, όπως δήλωσε το Buckingham Palace.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex δήλωσε ότι το εμβόλιο Covid-19 της Moderna θα φτάσει στη Γαλλία τη Δευτέρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, καθώς η χώρα επιταχύνει την προσπάθειά της για εμβολιασμούς μετά από μία αργή έναρξη.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,2%, στο 1,219 δολάριο, ενώ η στερλίνα χάνει 0,5% και αλλάζει χέρια στο $1,349.

Στο μέτωπο της πανδημίας, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 από την 30ή Ιουλίου, εκατόν τρία, καθώς η εστία που έχει εντοπιστεί στην επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει την πρωτεύουσα, το Πεκίνο, συνεχίζει να μεγεθύνεται.Ο αριθμός που εντοπίστηκε χθες είναι ο υψηλότερος αφότου είχαν ανακοινωθεί 127 την 30ή Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v