Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο υποχωρεί 0,4%, το Παρίσι κινείται ανοδικά κατά 0,1% και το Μιλάνο κινείται καθοδικά κατά 0,2%. Πτώση 0,2% για ευρώ και στερλίνα.

Ηπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρές μεταβολές για τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές την Πέμπτη, μετά την νίκη των Δημοκρατικών στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τις ταραχές από οπαδούς του Τραμπ στο κτίριου του Καπιτωλίου των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε έκθεση σχετικά με την καταναλωτική εμπιστοσύνη και το συνολικό επιχειρηματικό κλίμα εντός του μπλοκ, ενώ η Eurostat θα δημοσιεύσει στοιχεία πληθωρισμού και λιανικών πωλήσεων.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο υποχωρεί 0,4%, το Παρίσι κινείται ανοδικά κατά 0,1% και το Μιλάνο κινείται καθοδικά κατά 0,2%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,2% έναντι του δολαρίου, στο $1,229, όπως και η στερλίνα, στο $1,357.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 2,3% αυξήθηκαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες σε μηνιαία βάση τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό μήνα ήταν υψηλότερα κατά 6,3%.

Στο εταιρικό μέτωπο, την εξαγορά της Firestone Building Products από την Βridgestone Americas ανακοίνωσε η LafargeHolcim, σε μια συμφωνία ύψους 3,4 δισ. δολαρίων. Η Firestone Building Products ειδικεύεται σε στεγανωτικά υλικά στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις της ανήλθαν το 2020 στο 1,8 δισ. δολάρια, με ΕΒΙΤDA κέρδη 270 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v