Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,6%, το Λονδίνο 1,8%, το Παρίσι επίσης. Πτώση 1,8% στη Μαδρίτη και 1,7% στο Μιλάνο. Παραμένει η νευρικότητα που έχει χτυπήσει και τη Wall Street. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις όσον αφορά την trading app Robinhood.

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγοές την Παρασκευή, καθώς παραμένει η νευρικότητα που έχει χτυπήσει και τη Wall Street. Η Φρανκφούρτη χάνει 1,6%, το Λονδίνο 1,8%, το Παρίσι επίσης. Πτώση 1,8% στη Μαδρίτη και 1,7% στο Μιλάνο.

Η Wall Street έκανε ράλι την Πέμπτη μετά το χειρότερο sell off των τελευταίων τριών μηνών για Dow και S&P την Τετάρτη.

Οι επενδυτές θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις περαιτέρω εξελίξεις στην περίπτωση της εφαρμογής trading Robinhood και την αντιπαράθεση με ομάδες επενδυτών λιανικής οι οποίοι είναι απογοητευμένοι από το γεγονός ότι η εταιρεία περιόρισε τις αγορές ορισμένων μετοχών.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ανάπτυξη μόλις 0,1% σημείωσε η γερμανική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού πάτησε φρένο στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 2,9%.

Το νέο «λουκέτο» στο τέλος του περασμένου έτους ήταν πλήγμα για την ιδιωτική κατανάλωση, ενώ οι εξαγωγές προϊόντων και οι κατασκευές στήριξαν την οικονομία, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. 

Παράλληλα, σε συρρίκνωση επέστρεψε η γαλλική οικονομία το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, αφότου η χώρα πέρασε σε δεύτερο lockdown.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 1,3% τους τρεις τελευταίους μήνες της περασμένης χρονιάς, μετά το άλμα κατά 18,5% του τρίτου τριμήνου, κατά το οποίο είχε άνευ προηγουμένου ανάκαμψη.

Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τις προσδοκίες των αναλυτών, που εκτιμούσαν ότι η βουτιά θα φτάσει στο 4% κατά μέσο όρο. Συνολικά, το 2020 η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 8,3% -καλύτερα από το αναμενόμενο -11% που προέβλεπε η κυβέρνηση.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,2103 δολάριο ενώ η στερλίνα με ίδια κίνηση φτάνει στο $1,3708.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v