Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές, τo Μιλάνο ενισχύεται 2,2%

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι κατά 0,8%. Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία έλαβε ο Μάριο Ντράγκι. Αποτελεσματικό 100% το εμβόλιο της AstraZeneca έναντι σοβαρής Covid-19 και θανάτου.

Κέρδη στις ευρωαγορές, τo Μιλάνο ενισχύεται 2,2%

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, με το βλέμμα των επενδυτών στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα αλλά και στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων.  AbbVie, Biogen, Boston Scientific, Qualcomm, eBay, PayPal και Yum China δημοσιεύουν κέρδη και έσοδα σήμερα.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι κατά 0,8%, ενώ η Μαδρίτη 1,4%. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο $1,203 ενώ η στερλίνα στο 1,367 δολάριο.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε εντολή στον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι να σχηματίσει νέα κυβέρνηση. Θα πρέπει τώρα να προχωρήσει σε συνομιλίες με τα πολιτικά κόμματα, για να προσπαθήσει και να συγκεντρώσει υποστήριξη στο κοινοβούλιο για μια κυβέρνηση που θα είναι επιφορτισμένη με τον χειρισμό και του κορωνοϊού και των οικονομικών κρίσεων που πλήττουν την Ιταλία. «Με την ελπίδα και τη δέσμευση αυτή απαντώ θετικά στην έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας», σημείωσε ο Ντράγκι.

Στο μέτωπο των εμβολίων, η AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι οι κλινικές δοκιμές φάσης III έδειξαν ότι το εμβόλιο της κατά της Covid-19 προστατεύει το 100% των ασθενών από σοβαρή νόσο, νοσηλεία και θάνατο. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η αποτελεσματικότητα της λήψης μόνο μιας δόσης είναι 70%, ενώ η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετά από δύο δόσεις φαίνεται τώρα στο 82%.

Την ίδια ώρα, δύο εμβόλια Covid-19 από κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Sinopharm, προκάλεσαν ανοσία έναντι της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης του κορωνοϊού που βρέθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, αλλά η επίδρασή τους φάνηκε ωστόσο πιο αδύναμη, όπως έδειξε μελέτη εργαστηρίου μικρού δείγματος που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v