Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στα εμβόλια

Ο DAX κινείται 0,8% υψηλότερα, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,4%, ο CAC κατά 1,2%. Ετήσιες ζημιές $5,7 δισ. για τη BP την περασμένη χρονιά. Ανοδικά ευρώ και δολάριο.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στα εμβόλια

Υψηλότερα κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν την Τρίτη μετά την ανακοίνωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ότι ολόκληρος ο πληθυσμός της χώρας θα εμβολιαστεί έναντι της Covid-19 μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Την ίδια ώρα, ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα χαλαρώσει ορισμένα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε το πρόγραμμα τεστ από πόρτα σε πόρτα. Οι traders αναμένουν επίσης την επικείμενη έκθεση για την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο DAX κινείται 0,8% υψηλότερα, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,4%, ο CAC κατά 1,2%, ο ΙΒΕΧ 0,4% και ο ΜΙΒ 0,8%. Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,07% έναντι του δολαρίου, στο 1,206 δολάριο, ενώ η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,13%, αλλάζοντας χέρια στο 1,336δολάριο.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες ετήσιες απώλειες ανακοίνωσε η πετρελαϊκή εταιρεία-γίγαντας ΒΡ, μετά από 12 μήνες αναταραχής κατά τους οποίους ο πετρελαϊκός τομέας παγκοσμίως ήρθε αντιμέτωπος με πολλές κακές ειδήσεις.

Οπως μεταδίδει το CNBC, την περασμένη χρονιά είχε απώλειες 5,7 δισ. δολαρίων, ενώ το έτος χρήσης 2019 είχε καθαρά κέρδη $10 δισ. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι ζημιές θα φτάσουν στα 4,8 δισ. δολάρια. Η ΒΡ επίσης δημοσίευσε αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου, κατά το οποίο είχε καθαρά κέρδη $115 εκατ. έναντι εκτίμησης για $285,5 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v