Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές

Καθοδικά το κλίμα, μετά τα χθεσινά κέρδη, κατηφορίζουν τα futures της Wall. Πτώση 0,3% για ευρώ και στερλίνα. Βουτιά 8,7% για τις γερμανικές λιανικές πωλήσεις, άνοδος-έκπληξη για τις τιμές βρετανικών κατοικιών.

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, μετά τα χθεσινά κέρδη. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, όπως και το Λονδίνο και το Παρίσι. Ιδια κίνηση και στη Μαδρίτη και το Μιλάνο.  Το αρνητικό κλίμα έρχεται μετά την απότομη άνοδο της Δευτέρας, όπου ο Stoxx 600 ολοκλήρωσε συνεδρίαση 1,8% υψηλότερα και οι μετοχές ταξιδιωτικών εταιρειών και αναψυχής έκαναν άλμα 3,2%. Καθοδικά κινούνται τα futures της Wall, μετά το ράλι 2% του S&P, στην καλύτερη μέρα του από τον Ιούνιο.

Κατά 8,7% βούτηξε ο τζίρος από τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Αρχή Destatis. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ χαμηλότερο από τις προσδοκίες για μικρή άνοδο κατά 1,3% και έρχεται εν μέσω δεύτερου lockdown το οποίο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο. Σε μηνιαία βάση κινήθηκαν 4,5% αρνητικά έναντι πρόβλεψης για πτώση κατά 0,3%, μετά την αρνητική κίνηση κατά 9,1% τον Δεκέμβριο. 

Αναπάντεχη άνοδο σημείωσαν οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία τον Φεβρουάριο, με τον δείκτη τιμών κατοικίας σε εθνικό επίπεδο να ενισχύεται κατά 0,7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο. Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, οι τιμές κατοικιών ήταν 6,9% υψηλότερες, ανεβάζοντας ταχύτητα από την άνοδο κατά 6,4% του Ιανουαρίου. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,3% και αλλάζει χέρια στο 1,200 δολάριο, ενώ η βρετανική λίρα με ίδια πτώση διαμορφώνεται στο $1,388.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v