Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άλμα» 3% για τον Nasdaq με επίκεντρο τα ομόλογα

Ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων. Σε υψηλό τριών ετών η μεταποίηση. Πέμπτη σερί πτώση για τον χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

«Άλμα» 3% για τον Nasdaq με επίκεντρο τα ομόλογα

Κέρδη στη Wall Street μετά την πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και τα καλά στοιχεία μεταποίησης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 1,43% σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων βάσης. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το yield του εν λόγω ομολόγου είχε ανέλθει έως το 1,60%, κερδίζοντας πάνω από 60 μονάδες από την αρχή του έτους.

«Οι επενδυτές αναρωτιούνται αν τα επιτόκια έφτασαν σε ένα επίπεδο ώστε να αποτελούν απειλή για τις μετοχές. Η απάντηση μας είναι όχι», ανέφερε ο David Kostin της Goldman Sachs.

«Οι έντονες διακυμάνσεις στην αγορά ομολόγων που οδήγησαν τις αποδόσεις ακόμα και σε υψηλά έτους, θα βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος έως ότου επανέλθει ηρεμία», σχολίασε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής τη Leuthold Group, Jim Paulsen.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, υψηλό τριών ετών έπιασε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI του ινστιτούτου ISM σκαρφάλωσε το Φεβρουάριο στις 60,8 μονάδες από 58,7 μονάδες τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή πτώση στις 58,6 μονάδες.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,95% ή 603 μονάδες στις 31.535, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,38% στις 3.901 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 3,01% στις 13.588 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (+5,6%) και Apple (+5,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Merck & Co (-0,4%) και Walgreens Boots (-0,2%).

Στο μεταξύ η Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσε το πράσινο φως στο πακέτο στήριξης ύψους 1.9 τρις. δολάρια το Σάββατο.

Ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την έγκριση του σχεδίου ανάκαμψης και κάλεσε την Γερουσία να εγκρίνει «γρήγορα» το νομοσχέδιο.

«Εάν ενεργήσουμε με αποφασιστικότητα, ταχύτητα και τόλμη, θα μπορέσουμε τελικά να νικήσουμε τον ιό, θα μπορέσουμε επιτέλους να επιτύχουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας», δήλωσε ο Aμερικανός πρόεδρος.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 1,6% στα 60,51 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε σε νέο χαμηλό οχτώ μηνών στα 1.723 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2047 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v