Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική η πρώτη συνεδρίαση του Μαΐου για τις ευρωαγορές

Κλειστό το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, λόγω αργίας. Ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ για τη μεταποίηση της ευρωζώνης, ισχυρό άλμα 11% για το γερμανικό λιανεμπόριο τον Μάρτιο. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Παρίσι 0,1%. Στο -0,20% το γερμανικό 10ετές.

Θετική η πρώτη συνεδρίαση του Μαΐου για τις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, πρώτη μέρα συνεδρίασης του Μαΐου, με το χρηματιστήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι κλειστό λόγω αργίας. 

Στο μέτωπο των δεδομένων, ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε η μεταποίηση της ευρωζώνης τον Απρίλιο, με τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit να σκαρφαλώνει στις 62,9 μονάδες από 62,5 τον Μάρτιο. Είναι το πιο υψηλό σημείο που έχει φτάσει ποτέ -από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, από το 1997.

Είναι επίσης ο 10ος διαδοχικός μήνας που βρίσκεται πάνω από το όριο των 50 μονάδων, το οποίο διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από την έναρξη της πανδημίας σημείωσε το γερμανικό λιανεμπόριο τον Μάρτιο, καθώς χαλάρωσαν οι περιορισμοί και τα lockdown. Εκανε άλμα 11% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, μετά την πτώση κατά 6,6% του Φεβρουαρίου.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Παρίσι κατά 0,1%, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο 1%.

Παρά την αδυναμία των μετοχών της Παρασκευής, ο S&P 500 είχε τρίτο διαδοχικό μήνα κερδών τον Απρίλιο, προσθέτοντας πάνω από 5% στον δείκτη, με τους επενδυτές να ποντάρουν σε μεγάλη οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Οι επενδυτές σε Ασία-Ειρηνικό συνέχισαν την αξιολόγηση της κατάστασης Covid-19 στην Ινδία, καθώς η χώρα για δωδέκατη μέρα ξεπέρασε τις 300.000 κρούσματα. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καταγράφηκαν πάνω από 400.000 περιπτώσεις για πρώτη φορά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται 0,1% υψηλότερα και αλλάζει χέρια στο $1,203 ενώ η στερλίνα, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο 1,382 δολάριο.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού με ήπια καθοδική τάση βρίσκεται στο -0,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v