Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοκκίνισαν οι ευρωαγορές, προβληματίζει ο πληθωρισμός

Τα πρακτικά της Fed αναμένουν απόψε για ενδείξεις μείωσης του ρυθμού αγορών στοιχείων ενεργητικού. Πτώση 1,2% για τον DAX. Στο 1,6% επιταχύνθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Απρίλιο.

Κοκκίνισαν οι ευρωαγορές, προβληματίζει ο πληθωρισμός

Τη βουτιά των διεθνών αγορών ακολουθούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την επιτάχυνση του πληθωρισμού.

Απόψε δημοσιεύονται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ η οποία ωστόσο έγινε πριν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Αναμένεται ωστόσο να δώσουν ενδείξεις για το αν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξετάζουν μείωση του ρυθμού αγορών στοιχείων ενεργητικού, κίνηση που αναμένεται να έρθει πριν η κεντρική τράπεζα αυξήσει τα επιτόκια.

Η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια:

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα, στο 1,6% επιταχύνθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, από 1,3% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Εναν χρόνο πριν ήταν 0,3%. Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση, διαμορφώθηκε στο 2,0%.

Παράλληλα, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, υπερδιπλασιάστηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο, φτάνοντας στο 1,5% από 0,7% τον Μάρτιο. Ερευνα του Reuters έδειχνε ότι θα διαμορφωθεί στο 1,4%. Η άνοδος των τιμών Ενέργειας και της ένδυσης βοήθησαν να ενισχυθούν οι τιμές καταναλωτή.  Η Τράπεζα της Αγγλίας αναφέρει ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία θα υπερβεί τον στόχο του 2% και θα φτάσει το 2,5% στο τέλος του 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v