Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι να σημειώνουν άνοδο άνω του 1%. Ενισχύεται το ευρώ. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από την ανάκαμψη του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετά το τριήμερο sell off που προκάλεσαν οι ανησυχίες για πληθωριστικές πιέσεις στις αγορές.

Στο μεταξύ, η oικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη αναμένεται να αρχίσει ξανά να αναπτύσσεται το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) της 21ης-22ης Απριλίου που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Το Συμβούλιο επικαλέστηκε την πρόοδο όσον αφορά τις εκστρατείες εμβολιασμού Covid-19 σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και την προγραμματισμένη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Τα μέλη συμφώνησαν ότι οι μελλοντικές αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας (PEPP) θα συνεχίσουν να βασίζονται στην κοινή αξιολόγηση των όρων χρηματοδότησης και στις προοπτικές πληθωρισμού.

Παράλληλα, ακόμη 10.000 άτομα θα προσλάβει η Amazon στη Βρετανία, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στη χώρα σε 55.000 έως το τέλος του 2021.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι θέσεις εργασίας θα είναι σε εταιρικά γραφεία σε όλο το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο και το Κέμπριτζ, καθώς και σε θέσεις στο Amazon Web Services.

Η είδηση έρχεται μία μέρα αφότου η μεγαλύτερη λιανική εταιρεία παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 75.000 εργαζομένους στη Βόρεια Αμερική.

Από πλευράς δεικτών, ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,86% στις 441 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 0,9% στις 7.026 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 1,01% στις 15.352 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,54% στις 6.385 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 2,1% στα 65,17 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός ενισχύεται 0,9% στα 1.840 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,5% σε σχέση με το δολάριο στο 1,2140 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v