Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές με την προσοχή σε data και αποτελέσματα

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι κατά 0,2%, ενώ το Μιλάνο κερδίζει 0,7%. Κατά 0,6% υποχώρησε το ΑΕΠ στην ευρωζώνη και κατά 0,4% στην Ευρωπαϊκή Ενωση το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν.

Θετικά οι ευρωαγορές με την προσοχή σε data και αποτελέσματα

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν οικονομικά στοιχεία και εταιρικά αποτελέσματα.

Κατά 0,6% υποχώρησε το ΑΕΠ στην ευρωζώνη και κατά 0,4% στην Ευρωπαϊκή Ενωση το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η πτώση έρχεται μετά τις απώλειες του τετάρτου τριμήνου (-0,7% στην ευρωζώνη και -0,5% στην ΕΕ) και μετά το ισχυρό ριμπάουντ του τρίτου τριμήνου (+12,5% στην ευρωζώνη και +11,7% στην ΕΕ).

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1,8% στην ευρωζώνη και κατά 1,7% στην ΕΕ, μετά το -4,9% και το -4,6% αντίστοιχα ένα τρίμηνο πριν.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι κατά 0,2%, ενώ το Μιλάνο κερδίζει 0,7%. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,3% και αλλάζει χέρια στο 1,219 δολάριο, ενώ η στερλίνα με ίδια άνοδο φτάνει στο $1,419.

Περισσότερο από το αναμενόμενο ενισχύθηκε η αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου τον Απρίλιο, καθώς η οικονομία άρχισε να βγαίνει από τους περιορισμούς του κορωνοϊού. O αριθμός των μισθωτών αυξήθηκε κατά 97.000 και οι κενές θέσεις εργασίας κινήθηκαν ανοδικά κατά 13%, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία. Το ποσοστό ανεργίας σημείωσε αναπάντεχη πτώση το πρώτο τρίμηνο, φτάνοντας στο 4,8%. Oι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι θα διατηρηθεί στο 4,9%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, ο κορωνοϊός συνεχίζει να επιβαρύνει το κλίμα στην αγορά. Τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι δεν έχει τελειώσει ακόμη, παρά τον υψηλό ρυθμό εμβολιασμών σε κάποιες χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v