Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη αμετάβλητη, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι οριακά αρνητικά, Μαδρίτη και Μιλάνο ενισχύονται κατά 0,3%. Στο επίκεντρο των επενδυτών η πρόοδος στα εμβόλια κατά Covid-19.

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, παρά την πιο αισιόδοξη έναρξη συνεδριάσεων, την ώρα που Sanofi και GSK ενημέρωσαν ότι είναι αισιόδοξες από τις δοκιμές του εμβολίου κατά κορωνοϊού που αναπτύσσουν μαζί οι δύο εταιρείες. 

Η Φρανκφούρτη αμετάβλητη, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι οριακά αρνητικά, Μαδρίτη και Μιλάνο ενισχύονται κατά 0,3%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, με πιο χαμηλό ρυθμό από τον αναμενόμενο έτρεξαν οι δαπάνες των καταναλωτών στην Κίνα τον Απρίλιο. Οπως μεταδίδει το CNBC, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 17,7% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό. Ωστόσο, ήταν χαμηλότερα από το 24,9% που αναμενόταν, σύμφωνα με έρευνα του Reuters. Τον Μάρτιο ο τζίρος στο κινεζικό λιανεμπόριο είχε αυξηθεί κατά 34,2% σε ετήσια βάση.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης όσον αφορά τα νούμερα επιβατών ανακοίνωσε απώλειες-ρεκόρ ύψους 815 εκατ. ευρώ για το τελευταίο οικονομικό έτος, λόγω της κρίσης κορωνοϊού. Ηταν η χειρότερη επίδοση στην 35χρονη ιστορία της.

Κατά 0,3% ενισχύονται Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι, κατά 0,6% Μαδρίτη και Μιλάνο. Στο 1,214 δολάριο διατηρείται το ευρώ, κατά 0,2% ενισχύεται η στερλίνα και αλλάζει χέρια στο $1,411.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v