Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία από τους εμβολιασμούς στηρίζει τις ευρωαγορές

Ο DAX ενισχύεται κατά 0,30% με την Infineon Technologies να οδηγεί τα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,11%. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,20% ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,30%.

Η αισιοδοξία από τους εμβολιασμούς στηρίζει τις ευρωαγορές

Υψηλότερα κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen χθες, σύμφωνα με την οποία οι μισοί ενήλικες της ΕΕ θα έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κορωνοϊού αυτήν την εβδομάδα, η οποία προκαλεί θετικό κλίμα στην αγορά.

Εν τω μεταξύ, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Fabio Panetta, δήλωσε ότι οι συζητήσεις σχετικά με τη μείωση του ρυθμού αγορών στοιχείων ενεργητικού της ΕΚΤ δεν πρέπει να ξεκινήσουν ακόμη, επικαλούμενος πολλούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη προηγουμένως.

Ο DAX ενισχύεται κατά 0,30% με την Infineon Technologies να οδηγεί τα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,11%. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,20% ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,30%.

Το ευρώ σταθερό σε σύγκριση με το δολάριο στο $1,2224. Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,07% και αλλάζει χέρια στο 1.414 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v