Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο άνοιγμα των συνόρων

Δεν επηρεάζεται το κλίμα στην Ευρώπη από την κατρακύλα του Bitcoin και τις ενδείξεις που άφησε η Fed για μείωση του ρυθμού αγορών στοιχείων ενεργητικού νωρίτερα και όχι αργότερα. Στο πιο υψηλό από το 2011 ο πληθωρισμός χονδρικής στη Γερμανία. Βουτιά για τα έσοδα της easyJet.

Στο πράσινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο άνοιγμα των συνόρων

Κέρδη καταγράφουν οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές την Πέμπτη, μία μέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν να ανοίξουν ξανά τα σύνορα για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές δεν δείχνουν να επηρεάζονται από την κατρακύλα του Bitcoin και τις ενδείξεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ότι θα μπορούσε να μειώσει τον ρυθμό αγορών στοιχείων ενεργητικού νωρίτερα και όχι αργότερα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Απρίλιο -ενισχύθηκαν 5,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 5,1%. Όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ήταν η υψηλότερη ετήσια αύξηση από τον Αύγουστο του 2011 (+ 5,2%), όταν οι τιμές αυξήθηκαν έντονα μετά το τέλος της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Στο εταιρικό μέτωπο, επεκτάθηκαν οι απώλειες της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας EasyJet το πρώτο εξάμηνο καθώς η πανδημία συνέχισε να χτυπάει τη ζήτηση για παγκόσμια αεροπορικά ταξίδια. Η ζημία μετά τους φόρους ανήλθε σε 549 εκατ. βρετανικές λίρες (637 εκατ. ευρώ) το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου, μετά τις απώλειες κατά 324 εκατ. λίρες έναν χρόνο πριν, όπως ενημέρωσε η εταιρεία -πρόκειται για αύξηση κατά 82,7%.

Η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v