Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές μετά την άνοδο της Wall

Το βλέμμα των επενδυτών στην αμερικανική αγορά που έσπασε τριήμερο σερί πτώσης και στα νέα οικονομικά δεδομένα που θα δημοσιευθούν σήμερα.

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές μετά την άνοδο της Wall

Ελαφρώς υψηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, αφότου η Wall Street έσπασε τριήμερο σερί πτώσης, με την προσοχή να στρέφεται στα οικονομικά στοιχεία - μεταποίηση και υπηρεσίες - που ανακοινώνονται σήμερα από την ευρωζώνη.

Παράλληλα, τα στοιχεία από τη Βρετανία έδειξαν άλμα 9,2% για τον τζίρο στο βρετανικό λιανεμπόριο τον Απρίλιο. Σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, όταν το λιανεμπόριο δέχθηκε χτύπημα από το πρώτο lockdown, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 42,4% -ωστόσο αυτό το νούμερο προέρχεται από την πολύ χαμηλή περσινή βάση σύγκρισης και δεν δίνει αξιόπιστη κατεύθυνση.

Η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια:


Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, να αυξήσει την πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης για φέτος αναμένεται η Πορτογαλία καθώς οι τουρίστες συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάκαμψης και η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 προχωρά.

Η κυβέρνηση βλέπει το ΑΕΠ να επεκτείνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα περισσότερο από το 4% που προέβλεπε τον Απρίλιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Joao Leao σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Είμαστε πραγματικά πολύ αισιόδοξοι».



 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v