Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,3%, το Λονδίνο και το Παρίσι οριακά, η Μαδρίτη κατά 0,1% και το Μιλάνο επίσης. Στο επίκεντρο οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που δημοσιεύονται σήμερα στις ΗΠΑ.

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές

Ηπιες μεταβολές για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία απο τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που δημοσιεύονται σήμερα στις ΗΠΑ.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,3%, το Λονδίνο και το Παρίσι οριακά, η Μαδρίτη κατά 0,1% και το Μιλάνο επίσης.

Τα στοιχεία που αναμένονται σήμερα από την αμερικανική αγορά εργασίας εκτιμώνται ότι θα δείξουν πως συνολικά 425.000 Αμερικανοί θα έχουν καταθέσει αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Μαΐου. Μία εβδομάδα πριν είχαν φτάσει σε χαμηλό πανδημίας και στις 444.000.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, ελαφρώς βελτιωμένη η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Μάιο ενώ η πρόβλεψη για τον Ιούνιο κινείται ανοδικά κατά 1,6 μονάδες σε μηνιαία βάση, φτάνοντας στις -7 μονάδες, σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο GfK. 

Οι οικονομικές προσδοκίες ενισχύθηκαν 33,8 μονάδες μηνιαίως, στις 41,1 μονάδες, ενώ οι προσδοκίες για το εισόδημα κέρδισαν 10,2 μονάδες, φτάνοντας στις 19,5. Η πιθανότητα χαλάρωσης των περιορισμών τροφοδοτεί την οικονομική αισιοδοξία, δήλωσε ο Rolf Buerkl από το GfK.

Στο εταιρικό μέτωπο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συμφωνία για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο θα κλείσει «μέσα σε λίγες εβδομάδες».

Την πώληση μεριδίου 5,9% της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών Puma ανακοίνωσε η Kering. Το τίμημα διαμορφώθηκε στα περίπου 805 εκατ. ευρώ ή €90,3 ανά μετοχή Puma. Το μερίδιο του γαλλικού ομίλου πολυτελείας στην Puma μειώθηκε έτσι στο 4%. «Τα έσοδα αυτής της συναλλαγής θα χρησιμοποιηθούν για τους γενικούς εταιρικούς σκοπούς της Kering και θα ενισχύσουν περαιτέρω την οικονομική της δομή», σημείωσε η γαλλική εταιρεία σε δήλωση.

Η Airbus ενημέρωσε ότι αναμένει να παράγει 64 αεροσκάφη A320 ανά μήνα έως το δεύτερο τρίμηνο του 2023, ενώ η «συνεχής ανάκαμψη της αγοράς» θα οδηγήσει την κατασκευάστρια αεροπλάνων να παράγει 70 A320 έως το πρώτο τρίμηνο του 2024 και 75 έως το 2025. Στο τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς, η μηνιαία παραγωγή του A320 θα ανέλθει σε 45 αεροπλάνα, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. H μετοχή της ενισχύεται πάνω από 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v