Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα οικονομικά data από την ευρωζώνη στο επίκεντρο. Τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών με Pfizer ενέκρινε χθες η Κομισιόν. Κέρδη 0,7% για τον DAX.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με το βλέμμα στα οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης βρίσκονται οι επενδυτές.

Συνέχισε ανοδικά η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Μάιο. Σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ αυξήθηκε στις 63,1 μονάδες, που είναι και το πιο υψηλό σημείο στην ιστορία της 24χρονης ιστορίας της έρευνας της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit.

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών κατοικιών του Ηνωμένου Βασιλείου διαμορφώθηκε στο 10,9% τον Μάιο, το υψηλότερο επίπεδο 7 ετών, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών σπιτιών Nationwide. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,8% μετά από άνοδο ύψους 2,3% τον προηγούμενο μήνα. Η μέση τιμή κατοικίας τον περασμένο μήνα σημείωσε ρεκόρ, φτάνοντας στις 242.832 στερλίνες, καταγράφοντας αύξηση £23.930 τους τελευταίους 12 μήνες.

Στο μέτωπο της πανδημίας, χθες η Κομισιόν ενέκρινε τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών με Pfizer. «Τα κράτη - μέλη μπορούν τώρα να επιλέξουν να διευρύνουν την εμβολιαστική διαδικασία σε νέους ανθρώπους» τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου, σε ανάρτησή της στο Twitter.

 

Η εικόνα στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v