Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Το κλίμα επηρεάζεται από τους φόβους για τον πληθωρισμό και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιδράσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. Ο DAX ενισχύεται 0,3%. Κατηφόρισε το γερμανικό λιανεμπόριο τον Απρίλιο.

Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Συγκρατημένα ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα οικονομικά στοιχεία. Το κλίμα επηρεάζεται από τους φόβους για τον πληθωρισμό και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιδράσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, περισσότερο από το αναμενόμενο υποχώρησε ο τζίρος στο γερμανικό λιανεμπόριο τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας Destatis.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν 5,5% αρνητικά σε μηνιαία βάση, αντιστρέφοντας την άνοδο κατά 7,7% του Μαρτίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα υποχωρήσουν κατά 2% τον Απρίλιο. Σε ετήσια βάση, η αύξηση των λιανικών πωλήσεων επιβραδύνθηκε στο 4,4% από 11,6% τον Μάρτιο. Ηταν χαμηλότερα από την πρόβλεψη για άνοδο 10,1%.

Μικτά πρόσημα νωρίτερα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με την οικονομία της Αυστραλίας να δείχνει πιο ισχυρή από το αναμενόμενο το πρώτο τρίμηνο.

Οι κινήσεις των πιο βασικών ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v