Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιόδοξοι οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές

Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της G7 αξιολογούν οι επενδυτές. Αναβάθμισε η Κριστίν Λαγκάρντ τις προβλέψεις της για την οικονομία. Προς παράταση τα περιοριστικά μέτρα στη Βρετανία. Ανοδος 0,6% για τον DAX.

Αισιόδοξοι οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της G7 και πώς αυτά θα επηρεάσουν τις αγορές.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Ομάδα των Επτά συμφώνησε να δρομολογήσει μία παγκόσμια πρωτοβουλία για να ανταγωνιστεί το Belt and Road της Κίνας, ενώ συμφώνησε επίσης σε μέτρα για την κλιματική αλλαγή και για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναβάθμισε τις προβλέψεις της σχετικά με το πότε η οικονομία θα φτάσει σε επίπεδα προ πανδημίας.

H εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές:

Στο μέτωπο της πανδημίας, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι ο τερματισμός των περιορισμών κατά της εξάπλωσης της Covid-19 θα καθυστερήσει, μετά την ανησυχία που υπάρχει σχετικά με την ταχεία αύξηση των μολύνσεων από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Σύμφωνα με έναν οδικό χάρτη που είχε παρουσιαστεί από τον Τζόνσον τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση είχε αφήσει να εννοηθεί ότι όλοι οι κοινωνικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν για τον έλεγχο της εξάπλωσης της ασθένειας θα τερματίζονταν στις 21 Ιουνίου, όταν οι παμπ, τα κλαμπ και άλλοι χώροι συγκέντρωσης ανθρώπων θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν πλήρως.

Ωστόσο, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, καταγράφηκε ταχεία αύξηση στον αριθμό των νέων περιστατικών μόλυνσης που προκαλούνται από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, το οποίο εντοπίστηκε πρώτα στην Ινδία.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί οριακά στο 1,2099 δολάριο, ενώ η στερλίνα με πτώση 0,1% βρίσκεται στο $1,409. Αλμα 12% για το bitcoin μετά το νέο tweet του Ελον Μασκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v