Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,3%, το Παρίσι κατά 0,2%, η Μαδρίτη 0,3% ενώ το Μιλάνο κινείται οριακά υψηλότερα.

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ηπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές ξεπερνούν την επιτάχυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, η οποία θεωρείται ότι θα είναι προσωρινή. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,3%, το Παρίσι κατά 0,2%, η Μαδρίτη 0,3% ενώ το Μιλάνο κινείται οριακά θετικά.

Οι τιμές καταναλωτή στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 5% τον Μάιο σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2008. Ο δομικός πληθωρισμός που εξαιρεί τις τιμές διατροφής και Ενέργειας έφτασε στο 3,8% -ήταν η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων 30 σχεδόν ετών.

Στην Ευρώπη, οι ηγέτες της Ομάδας των 7 (G7) συναντώνται σήμερα στην Κορνουάλη στη Βρετανία, με τον Μπόρις Τζόνσον να αναμένει ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα συμφωνήσουν να δωρίσουν 1 δισ. εμβόλια κατά κορωνοϊού σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ανέβασε ταχύτητα η βρετανική οικονομία τον Απρίλιο, καθώς καταστήματα, κομμωτήρια και εστιατόρια ανέβασαν ξανά ρολά, μετά από μήνες lockdown για τη συγκράτηση της πανδημίας κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ΑΕΠ αυξήθηκε 2,3% από τον Μάρτιο, παρά την αναπάντεχη πτώση σε μεταποίηση και κατασκευές. Είναι μόλις 3,7% χαμηλότερα από τον περσινό Φεβρουάριο, τον μήνα πριν χτυπήσει η πανδημία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v