Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στη Fed

Τη διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αναμένουν οι traders για ενδείξεις όσον αφορά τον ρυθμό αγορών στοιχείων ενεργητικού. Κατά 0,4% ενισχύεται η Φρανκφούρτη.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στη Fed

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν την έναρξη της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κάποια δράση. Αναμένονται όμως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα σχόλια των αξιωματούχων για τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και την οικονομία, με τους traders να αναζητούν ενδείξεις για τη δυνητική μείωση του ρυθμού αγορών στοιχείων ενεργητικού.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 2,5% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Μάιο σε ετήσια βάση και σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Το ποσοστό διατηρήθηκε αμετάβλητο σε σύγκριση με τα προκαταρκτικά στοιχεία και είναι σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες της αγοράς. Σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, ο δείκτης τιμών καταναλωτή επίσης ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες, φτάνοντας στο 0,5% και καταγράφοντας την πέμπτη διαδοχική μηνιαία άνοδο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 2,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και 0,3% έναντι του Απριλίου, με τους δύο δείκτες να επιβεβαιώνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες υποχώρησε η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο, φτάνοντας στο 4,7%. Το αποτέλεσμα ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες. Ωστόσο το ποσοστό παραμένει 0,8 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από ό,τι πριν από την πανδημία.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύεται 0,15% και αλλάζει χέρια στο 1,213 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v