Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η αισιοδοξία Lagarde για την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης, στηρίζει τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Διαπραγματεύσεις για ένταξη στη συμφωνία CPTPP ξεκινά επισήμως η Βρετανία. Οριακά χαμηλότερα τα futures της Wall Street

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τις χθεσινές δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ να λειτουργούν υποστηρικτικά. Η Christine Lagarde πρόσφερε μια αισιόδοξη προοπτική για την οικονομία της ευρωζώνης, ενώ σημείωσε πως το μπλοκ είναι «ξεκάθαρα σε διαφορετική κατάσταση» απ’ ότι οι ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό.

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά σήμερα διαπραγματεύσεις για ένταξη στην εμπορική συμφωνία του Ειρηνικού, που θεωρείται κρίσιμης σημασίας για το μετά-Brexit μέλλον της. Η Ολοκληρωμένη και Προοδευτική Συμφωνία για την Δια-Ειρηνική Συνεργασία (CPTPP), στην οποία συμμετέχουν η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, το Βιετνάμ, η Νέα Ζηλανδια, η Σιγκαπούρη, το Μεξικό, το Περού, το Μπρουνέι, η Χιλή και η Μαλαισία, θα σβήσει το 95% των δασμών σε αγαθά και υπηρεσίες μεταξύ των μελών της.

Από το «μέτωπο» των οικονομικών στοιχείων, σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουνίου από διάφορες χώρες της ευρωζώνης.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται οριακά χαμηλότερα στις 455 μονάδες, ο δείκτης FTSE του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,33% στις 7.085 μονάδες, μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 6.602 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά περίπου 0,1% στις 15.590 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν λιγότερο από 0,1%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v