Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

H Φρανκφούρτη παραμένει σταθερή, το Λονδίνο ενισχύεται 0,2%, το Παρίσι σταθερό, το Μιλάνο κινείται 0,2% ανοδικά και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 0,1%. Υποχωρεί το αργό.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Συγκρατημένες κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, με τις αγορές να παίρνουν θέση για την πρώτη πλήρη εβδομάδα trading του Οκτωβρίου. H Φρανκφούρτη παραμένει σταθερή, το Λονδίνο ενισχύεται 0,2%, το Παρίσι σταθερό, το Μιλάνο κινείται 0,2% ανοδικά και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 0,1%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκινούν τον μήνα μετά τον δύσκολο Σεπτέμβριο, με τις ανησυχίες γύρω από τον πληθωρισμό, το tapering της Federal Reserve και τα αυξημένα yields να κυριαρχούν. Η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων ξεπέρασε το 1,56% την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούνιο.

Μικτά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να χάνει πάνω από 2%, καθώς , αποφασίστηκε η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της καταχρεωμένης China Evergrande, εν αναμονή ανακοίνωσης για μεγάλη συναλλαγή. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Evergrande θα πουλήσει το μισό μερίδιο της μονάδας διαχείρισης ακινήτων για ποσό άνω των 5 δισ. δολαρίων, κάτι που όμως δεν κατάφερε να καταλαγιάσει τις ανησυχίες.

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα ενόψει συνεδρίασης του Οργανισμού Χωρών Εξαγωγών Πετρελαίου (ΟΠΕΚ) που αναμένεται να αποφασίσει αν το πρόσφατο ράλι στις τιμές μπορεί να διατηρηθεί καθώς ο κόσμος ανακάμπτει από την πανδημία κορωνοϊού.

Οι τιμές έχουν αυξηθεί εν μέσω διαταραχών στον εφοδιασμό - υπήρξαν επιπτώσεις και από τις διακοπές λειτουργίας στον Κόλπο του Μεξικού λόγω του τυφώνα Ida - και ανάκαμψης της παγκόσμιας ζήτησης, οδηγώντας το μπρεντ την περασμένη εβδομάδα σε υψηλό σχεδόν 3 ετών, πάνω από τα 80 δολάρια.

Το αμερικανικό αργό χάνει 0,5% και βρίσκεται στα 75,53 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση διαμορφώνεται στα $78,93.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v