Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Fed συγκρατεί τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο υποχωρεί 0,4%, το Παρίσι κινείται 0,3% ανοδικά, η Μαδρίτη χάνει 0,7% και το Μιλάνο 0,2%. Ξεκινά σήμερα η διήμερη συνεδρίασή της η Fed. Χαμηλό 8 μηνών για τη μεταποίηση της ευρωζώνης.

Η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Fed συγκρατεί τις ευρωαγορές

Ηπια κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, μετά την ισχυρή έναρξη trading χθες πρώτη μέρα του Νοεμβρίου. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο υποχωρεί 0,4%, το Παρίσι κινείται 0,3% ανοδικά, η Μαδρίτη χάνει 0,7% και το Μιλάνο 0,2%.

Οι επενδυτές σε όλον τον κόσμο προετοιμάζονται για εβδομάδα γεμάτη από εταιρικά αποτελέσματα, τη συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) και τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, που δημοσιεύονται την Παρασκευή.

Η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Fed ξεκινά την Τρίτη. Αναμένεται ευρέως να οδηγήσει στο να ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει τη μείωση του ρυθμού αγορών ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων μηνιαίως και τερματισμό του προγράμματος εξ ολοκλήρου μέχρι τα μέσα του 2022.

Στο μέτωπο των data, ισχυρή παρέμεινε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον τελευταίο μήνα, αλλά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα έστειλαν τα κόστη εισαγωγών σε άλμα και περιόρισαν την ανάπτυξη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Οι συνεχιζόμενες διαταραχές που προκαλούνται από την πανδημία κορωνοϊού, παράλληλα με την έλλειψη οδηγών βαρέων φορτηγών, έχουν προκαλέσει ελλείψεις προϊόντων και έχουν αφήσει τα εργοστάσια να παλεύουν για προμήθειες. 

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών (ΡΜΙ) μεταποίησης της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ μηνών και στις 58,3 μονάδες τον Οκτώβριο από 58,6 τον Σεπτέμβριο, έναντι αρχικής εκτίμησης για 58,5 μονάδες. Ωστόσο, παραμένει αρκετά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, οι επενδυτές παγκοσμίως παρακολουθούν τις εξελίξεις από τη Σύνοδο για το Κλίμα COP26 στη Γλασκώβη. 

Εκατό χώρες, που αντιπροσωπεύουν το 85% των δασών του κόσμου, έδωσαν στον εαυτό τους εννέα χρόνια για να σταματήσουν και να αντιστρέψουν την αποψίλωση των δασών, σε μία σημαντική νέα δέσμευση στις συνομιλίες για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, την Τρίτη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, Βραζιλία, Ρωσία, Καναδάς, Κολομβία και Ινδονησία είναι μεταξύ των κρατών που δεσμεύονται να σταματήσουν και να αντιστρέψουν την απώλεια δασών και την υποβάθμιση της γης έως το 2030 την τρίτη μέρα της COP26 στη Γλασκώβη της Σκωτίας, σε μία πρωτοβουλία με επικεφαλής τον διοργανωτή του συνεδρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v