Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Ομικρον

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι κινείται αρνητικά κατά 0,2%, η Μαδρίτη κατά 0,8% και το Μιλάνο κατά 0,5%.

Πιέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Ομικρον

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι ανησυχίες για την εξάπλωση της Ομκρον και την προοπτική του πληθωρισμού επιβαρύνουν το κλίμα. Χθες, οι αγορές αντέδρασαν ιδιαίτερα θετικά στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,2%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι κινείται αρνητικά κατά 0,2%, η Μαδρίτη κατά 0,8% και το Μιλάνο κατά 0,5%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, άλμα 19,2% έκαναν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Τον Οκτώβριο είχε φτάσει στο 18,4% - ο δείκτης ήταν υψηλότερος κατά 0,8% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.

Στο μέτωπο της πανδημίας, καλά νέα έρχονται από τη Νότια Αφρική. Το ποσοστό εισαγωγής στα νοσοκομεία ως ποσοστό νέων κρουσμάτων Covid-19 μειώθηκε κατά 91% τη δεύτερη εβδομάδα του τρέχοντος κύματος μόλυνσης που προκαλείται από την παραλλαγή Ομικρον, σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα του τρίτου κύματος.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,8%, στα 71,77 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 0,7% βρίσκεται στα $74,51.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v