Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελπιδοφόρες ενδείξεις για την «Όμικρον» στηρίζουν τις ευρωαγορές

Μια νέα μελέτη, που κάνει λόγο για μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας και σοβαρής νόσησης από την παραλλαγή "όμικρον", συγκριτικά με την παραλλαγή "δέλτα", δίνει ανάσα στις αγορές. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Οι ελπιδοφόρες ενδείξεις για την «Όμικρον» στηρίζουν τις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να βλέπουν θετικά τις ενδείξεις πως  η παραλλαγή «όμικρον» της Covid-19 δεν είναι τόσο σοβαρή όσο θεωρούνταν προηγουμένως.

Μελέτη στη Νότια Αφρική –εκεί όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το νέο στέλεχος- κάνει λόγο για μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας και σοβαρής νόσησης, σε σύγκριση με την παραλλαγή «δέλτα».

Αν και οι ειδήμονες προειδοποιούν πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τη σοβαρότητα της «όμικρον», ωστόσο η μελέτη αυτή δίνει ελπίδες πως τόσο το ανθρώπινο όσο και το οικονομικό κόστος του στελέχους δεν θα είναι τόσο σοβαρό όσο φοβούνταν οι αγορές και οι κυβερνήσεις αρχικά.

Εν τω μεταξύ, χθες το US Centers for Disease Control and Prevention έδωσε έγκριση για τι αντι-ιικό χάπι της Prizer κατά της Covid για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών με κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5% στις 480 μονάδες, κατά 0,16% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.353 μοναές, κατά 0,35% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 7.076 μονάδες και κατά 0,54% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 15.678 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,15%-0,3%.

Σημειώνεται πως αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, κλειστές θα είναι οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως και η Wall Street, ωστόσο στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Πορτογαλία θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές έως και τις 14:05, και στη Βρετανία έως τις 12:30.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v