Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φόβοι για lockdown κοκκινίζουν τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 2%, το Λονδίνο 1,1%, το Παρίσι 1,2%, η Μαδρίτη 1,5% και το Μιλάνο 2%.

Οι φόβοι για lockdown κοκκινίζουν τις ευρωαγορές

Ισχυρές απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, καθώς η γρήγορη εξάπλωση της παραλλαγής Ομικρον οδηγεί την Ευρώπη σε νέα περιοριστικά μέτρα.

Σκληρό lockdown στην Ολλανδία, περιορισμοί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Από σήμερα Δευτέρα, μόνο Γερμανοί πολίτες, κάτοικοι και επιβάτες transit θα επιτρέπεται να εισέργχονται στη Γερμανία από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ όλοι οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού. Ταξιδιωτικοί περιορισμοί επιβλήθηκαν και για αφίξει από Δανία, Νορβηγία και Γαλλία.

Χαμηλότερα κινήθηκαν και οι ασιατικές μετοχές, με τις ιαπωνικές αγορές να οδηγούν τις απώλειες. Την ίδια ώρ,α η Κίνα μείωσε τα επιτόκια δανεισμού για πρώτη φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Νέο ράλι για τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη, στο πιο υψηλό από το 2009 σκαρφάλωσαν οι τιμές στη Γαλλία, ενώ στη Γερμανία είναι οι τρίτες πιο υψηλές που έχουν καταγραφεί ποτέ, εν μέσω βαρύ χειμώνα. Σήμα από Ρωσία για περιορισμένες ροές φυσικού αερίου σήμερα.

Η Φρανκφούρτη χάνει 2%, το Λονδίνο 1,1%, το Παρίσι 1,2%, η Μαδρίτη 1,5% και το Μιλάνο 2%. Πτώση 5% για τις τιμές πετρελαίου, υποχωρούν τα futures της Wall.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v