Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη σερί άνοδος στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

Με κέρδη άνω του 2% κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Νέα άνοδος για την τιμή του πετρελαίου. Υποχωρεί το ευρώ.

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή των αποφάσεων της Fed που θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές δεν αναμένουν αύξηση των επιτοκίων πριν από τον Μάρτιο.

Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να στείλει τη «γραπτή» απάντησή του στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα. Αυτό ανακoίνωσε, μέσω του twitter η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου.

Αναφερόμενη σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γ. Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ επισημαίνει ότι υπάρχει ακόμα «διπλωματική διέξοδος» στην κρίση που προκλήθηκε λόγω της συσσώρευσης ρωσικών στρατευμάτων γύρω από την Ουκρανία.

Ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,68% στις 467 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 1,33% στις 7.469 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 2,22% στις 15.459 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 2,11% στις 6.981 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 2% στα 87,32 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1% στα 1.832 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1281 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v