Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές εν αναμονή συνεδρίασης Fed

Οι επενδυτές προετοιμάζονται πλέον για την ενημέρωση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ καθώς ξεκινά σήμερα η διήμερη συνεδρίασή της, ενώ το επίκεντρο παραμένει στις εντάσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας για την Ουκρανία.

Ανοδικά οι ευρωαγορές εν αναμονή συνεδρίασης Fed

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, ενώ ενισχύονται και οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής οδηγώντας τα κέρδη, καθώς όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια ξεκίνησαν τη μέρα σε θετικό έδαφος.

Το υψηλότερο άνοιγμα για τις ευρωπαϊκές μετοχές έρχεται μετά την πτώση τους τη Δευτέρα και την άγρια μεταβλητότητα στη Wall Street. Οι επενδυτές προετοιμάζονται πλέον για την ενημέρωση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενώ το επίκεντρο παραμένει στις εντάσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας για την Ουκρανία.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ξεκινά τη διήμερη συνεδρίασή της σήμερα, κατά την οποία θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα για τη νομισματική πολιτική της χώρας. 

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός είναι μια σημαντική ανησυχία για την κεντρική τράπεζα και οι επενδυτές θα ακούσουν προσεκτικά πόσο ανησυχεί πραγματικά η Fed. Ο Πρόεδρος Jerome Powell πρόκειται να ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης μετά τη δημοσιοποίηση της δήλωσής του. Η Fed δεν αναμένεται να αρχίσει να αυξάνει ακόμη τα επιτόκια, αλλά η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει μια πορεία προς πιο αυστηρή πολιτική φέτος, σε μία προσπάθει να καταπολεμήσει τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων δεκαετιών.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 1%, η Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο 0,7%.

Στο εταιρικό μέτωπο, για αρνητική επίπτωση στα κέρδη τετάρτου τριμήνου από τις αυξημένες προβλέψεις για δικαστικές διαφορές, έκανε λόγο η Credit Suisse την Τρίτη. Oπως μεταδίδει το CNBC, η ελβετική τράπεζα είπε ότι επιβάρυνση περίπου 500 εκατ. ελβετικών φράγκων (545 εκατ. δολαρίων) αναμένεται να την οδηγήσει σε ισοσκέλιση κερδών-ζημιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v