Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές περιμένοντας τη Fed

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 2,1%, το Λονδίνο 1,6%, το Παρίσι 2,2%, όπως και η Μαδρίτη ενώ το Μιλάνο ενισχύεται 1,8%. Σήμερα οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο και η γεωπολιτική ένταση στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές περιμένοντας τη Fed

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Η Φρανκφούρτη κερδίζει 2,1%, το Λονδίνο 1,6%, το Παρίσι 2,2%, όπως και η Μαδρίτη ενώ το Μιλάνο ενισχύεται 1,8%.

Το θετικό ξεκίνημα στην Ευρώπη έρχεται αφότου οι αγορές έκλεισαν υψηλότερα την Τρίτη, ανακτώντας ορισμένες απώλειες από το sell-off της Δευτέρας, την ώρα που οι επενδυτές αξιολογούν τα νέα εταιρικά αποτελέσματα.

Την Τετάρτη, ωστόσο, οι παγκόσμιοι επενδυτές επικεντρώνονται στην τελευταία ενημέρωση πολιτικής από τη Fed - σήμερα ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίασή της.

Οι αγορές της Ασίας κινήθηκαν μεικτά την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα σχόλια, ενώ τα futures της Wall κινούνται ανοδικά.

Η γεωπολιτική ένταση στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας κυριαρχεί. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε με Ευρωπαίους ηγέτες τη Δευτέρα εν μέσω φόβων για πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την Τρίτη είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής προσωπικών κυρώσεων στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν εάν η Ρωσία επιτεθεί.

Για πρώτη φορά ξεπέρασαν τα 50 δισ. δολάρια οι πωλήσεις της Microsoft το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Παράλληλα, οι μετοχές έκαναν θετικό γύρισμα στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall την Τρίτη, αφότου ο κολοσσός λογισμικού προέβλεψε ισχυρότερα έσοδα το τρέχον τρίμηνο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η Microsoft ενημέρωσε ότι είχε κέρδη δεύτερου τριμήνου 18,8 δισ. δολαρίων ή 2,48 δολάρια ανά μετοχή, από 2,03 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα εκτινάχθηκαν στα 51,73 δισ. δολάρια, από 43,08 δισ. έναν χρόνο πριν

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v