Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο υποχωρεί οριακά, το Παρίσι κινείται 0,6% ανοδικά, η Μαδρίτη οριακά θετικά, ενώ το Μιλάνο βρίσκεται στο +0,1%. Πτώση 1% για το αμερικανικό αργό και το μπρεντ.

Συγκρατημένες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ελαφρώς υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ αξιολογούν μια σειρά από εκθέσεις εταιρικών κερδών.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Τετάρτη τη Ρωσία ότι πρόσθεσε 7.000 στρατιώτες στους 150.000 που ήδη βρίσκονται στα ουκρανικά σύνορα, χαρακτηρίζοντας ως «ψευδείς» τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου ότι είχε ξεκινήσει μερική απόσυρση της στρατιωτικής του παρουσίας.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν συντονιστεί με τις εξελίξεις στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, σημειώνοντας ισχυρές πωλήσεις τη Δευτέρα καθώς η ρωσική εισβολή φαινόταν επικείμενη. Σήμερα ολοκληρώνεται η συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Οι επενδυτές παγκοσμίως αντιδρούν επίσης στα τελευταία πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι έθεσαν σε κίνηση σχέδια για να αυξήσουν τα επιτόκια και να ξεφορτώσουν τα ομόλογα τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας.

Μικτά κινήθηκαν οι μετοχές σε Ασίας-Ειρηνικό κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τη γεωπολιτική κατάσταση. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, πτώση 1% για το αμερικανικό αργό και το μπρεντ, στα 92,67 δολάρια ανά βαρέλι το πρώτο και στα $93,84 το δεύτερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v