Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

Μικρή πτώση σημείωσαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Άνοδος στο νήμα για τον FTSE 100 του Λονδίνου. Επιμένει πάνω από τα 1.900 δολ. ο χρυσός.

Απώλειες στις ευρωαγορές παρά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται με τις εξελίξεις στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει ενημερωθεί ότι η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε εισβολή τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα έτους ανακοίνωσε η βρετανική Barclays καθώς τα καθαρά κέρδη τετραπλασιάστηκαν με ώθηση από την απόδοση ρεκόρ του εταιρικού και επενδυτικού τμήματος της τράπεζας.

Αντίστοιχα, ισχυρά αποτελέσματα έτους ανακοίνωσε και η Stellantis, τα πρώτα αποτελέσματα μετά την συγχώνευση της Fiat Chrysler και της PSA, εταιρείας της Peugeot.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, στο 5,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, από 5,0% τον Δεκέμβριο. Έναν χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 0,9%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 5,6% τον Ιανουάριο, από 5,3% τον Δεκέμβριο. Έναν χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 1,2%. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν από τη Eurostat, τη Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι η νέα εκτίμηση της που επιβεβαιώνει την αρχική.

Ο Stoxx 600 υποχώρησε 0,28% στις 453 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 0,05% στις 7.498 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,42% στις 14.631 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,10% στις 6.780 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει πτώση 0,4% στα 92,03 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,2% στα 1.910 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1315 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v