Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,2%. Τα futures της Wall καταγράφουν άνοδο, αφότου ο Dow είχε τη χειρότερη ημέρα του 2022 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Προσεκτική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Προσεκτικές κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, με το κλίμα παγκοσμίως να επιβαρύνεται από την κρίση Ουκρανίας-Ρωσίας.

Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έκανε επείγουσα έκκληση κατά της ρωσικής εισβολής, αφότου οι ηγέτες της Δύσης απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου για μείωση των στρατευμάτων και η Ουκρανία κατηγόρησε τους φιλορώσους αυτονομιστές για επίθεση σε χωριό αμάχων.

Οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό κινήθηκαν αρνητικά ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη συνέχισαν να είναι στο επίκεντρο των επενδυτών, αλλά η πίεση των πωλήσεων μειώθηκε με το βλέμμα στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, Μπλίνκεν και του Λαβρόφ την επόμενη εβδομάδα, η οποία μπορεί να δώσει διπλωματική λύση.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,2%. Τα futures της Wall καταγράφουν άνοδο, αφότου ο Dow είχε τη χειρότερη ημέρα του 2022 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, υποχωρώντας περισσότερες από 600 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v