Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία πιέζουν περαιτέρω τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και την αβεβαιότητα για τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σε φόντο χορού fake news.

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Με κέρδη ξεκίνησαν συνεδρίαση τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς έδειχναν να αυξάνονται οι ελπίδες για διπλωματική λύση στις εντάσεις Ρωσίας-Ουκρανίας.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν σήμερα να συναντηθούν προσεχώς για να συζητήσουν σχετικά με την Ουκρανία, όπως πρότεινε ο ομόλογός τους της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με το Παρίσι και την Ουάσιγκτον να θέτουν ως όρο ότι δεν θα έχει γίνει ρωσική εισβολή στο ουκρανικό έδαφος ως τότε.

Νωρίτερα διέρρευσε είδηση ότι σκοτώθηκαν πέντε ουκρανοί στρατιώτες στα σύνορα, αλλά ο ουκρανικός στρατός απέρριψε κατηγορηματικά τους ρωσικούς ισχυρισμούς για αποτυχημένη απόπειρα παραβίασης των συνόρων.

Ωστόσο, αρνητικά γυρίζουν οι ευρωαγορές τις μεσημεριανές ώρες, καθώς το Κρεμλίνο, δήλωσε ότι είναι «πρόωρο» να γίνει λόγος για συνάντηση κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν. «Υπάρχει συμφωνία για το γεγονός ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος σε επίπεδο υπουργών (Εξωτερικών). Θα ήταν πρόωρο να μιλήσουμε για συγκεκριμένα σχέδια για την οργάνωση συνόδων κορυφής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,8%, το Λονδίνο χαμηλώνει 0,3%, το Παρίσι διολισθαίνει 2%, η Μαδρίτη κινείται καθοδικά κατά 1,54% ενώ το Μιλάνο κατά 0,8%.

Στο εταιρικό μέτωπο, να περιορίσει τις συνέπειες από το τελευταίο της σκάνδαλο προσπαθεί η Credit Suisse, αφότου αρκετά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι περισσότεροι από 18.000 λογαριασμοί που διέρρευσαν έδειχναν ότι εγκληματίες, φερόμενοι καταπατητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άτομα υπό κυρώσεις ήταν πελάτες της ελβετικής τράπεζας.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι πληροφορίες που διέρρευσαν, οι οποίες αφορούν λογαριασμούς στους οποίους υπάρχουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, προήλθαν από έναν πληροφοριοδότη που μοιράστηκε τα ευρήματά του με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v