Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες πάνω από 1% στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,3% όπως και το Παρίσι, το Λονδίνο υποχωρεί 0,9%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,9%.

Απώλειες πάνω από 1% στις ευρωαγορές

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς το κλίμα στις παγκόσμιες αγορές δέχεται πλήγμα από τη συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,3% όπως και το Παρίσι, το Λονδίνο υποχωρεί 0,9%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,9%.

Συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να καθιερωθεί μια σταθερή κατάπαυση του πυρός και να βρεθεί χώρος για οποιονδήποτε συμβιβασμό μεταξύ των απαιτήσεων της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Όμως, όπως και προηγούμενες προσπάθειες, ο τέταρτος γύρος συζητήσεων ολοκληρώθηκε με μικρή πρόοδο. Ωστόσο, οι συνομιλίες συνεχίζονται την Τρίτη.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα, καθώς αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης από το μηδέν που είναι σήμερα, στο τέλος της διήμερης συνεδρίασής της που ξεκινά σήμερα Τρίτη.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τις νέες προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια, τον πληθωρισμό και την οικονομία, δεδομένης της αβεβαιότητας από την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων.

Κατά τα άλλα, οι μετοχές της Κίνας παρουσίασαν τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των αγορών Ασίας-Ειρηνικού την Τρίτη, αν και ορισμένες απώλειες αντισταθμίστηκαν μετά τη δημοσιοποίηση κινεζικών οικονομικών στοιχείων που ήταν πολύ πάνω από τις προσδοκίες. Ωστόσο, η Κίνα αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή το χειρότερο ξέσπασμα Covid-19 από την κορύφωση της πανδημίας το 2020, με μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου της Shenzhen, να περιορίζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας τρίμηνης περιόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο, φτάνοντας στο 3,9% ενώ για πρώτη φορά επανήλθε σε προ πανδημίας επίπεδο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v