Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά από μία ταραγμένη εβδομάδα

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 1,3%, το Παρίσι 0,5%. Κατά 33,5% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Απρίλιο. Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 48 ετών έπεσε η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά από μία ταραγμένη εβδομάδα

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, ακολουθώντας τα παγκόσμια κέρδη καθώς μια ακόμη ευμετάβλητη εβδομάδα συναλλαγών πλησιάζει στο τέλος της. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,7% στις αρχές του trading, με τους περισσότερους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 1,3%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,9% και το Μιλάνο 0,6%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης blue chip εξακολουθεί να οδεύει προς αρνητική εβδομάδα, έχοντας κλείσει απότομα χαμηλότερα την Πέμπτη, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και οι δυσοίωνες δημοσιεύσεις κερδών από τους λιανοπωλητές των ΗΠΑ επηρεάζουν το παγκόσμιο κλίμα.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές στην Ασία-Ειρηνικό την Παρασκευή, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να οδηγεί τα κέρδη, καθώς η Κίνα διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού του ενός έτους στο 3,7%, αλλά μείωσε το βασικό επιτόκιο των πενταετών δανείων κατά 15 μονάδες βάσης.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 33,5% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, από 30,9% τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis. Hταν η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος που έχει καταγραφεί ποτέ. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 2,8% τον περασμένο μήνα.

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 48 ετών έπεσε η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς η αύξηση του κόστους ζωής οδηγεί τον κόσμο σε καθημερινό αγώνα. Σύμφωνα με τον ερευνητικό οργανισμό GfK, η μέτρηση υποχώρησε δύο μονάδες φτάνοντας στο -40, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησαν να διατηρούντα αρχεία το 1974.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v