Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

H Φρανκφούρτη χάνει 0,9%, όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι υποχωρεί 1,1%. Το αρνητικό άνοιγμα στην Ευρώπη έρχεται καθώς οι παγκόσμιες αγορές αγωνίστηκαν να διατηρήσουν ένα ράλι μετά από εβδομάδες απωλειών.

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Καθοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη. H Φρανκφούρτη χάνει 0,9%, όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι υποχωρεί 1,1%, η Μαδρίτη 0,8% και το Μιλάνο 0,9%. Πτώση πάνω από 1% για τις τιμές πετρελαίου, με το μπρεντ στα 112 δολάρια ανά βαρέλι.

Το αρνητικό άνοιγμα στην Ευρώπη έρχεται καθώς οι παγκόσμιες αγορές αγωνίστηκαν να διατηρήσουν ένα ράλι μετά από εβδομάδες απωλειών.

Ανοδικά διαπραγματεύθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, παρά τους φόβους για την παγκόσμια οικονομία οι οποίοι κυριαρχούν στην αγορά τον τελευταίο καιρό. Οι αγορές στην Ασία-Ειρηνικό ήταν υποτονικές στις συναλλαγές της Τρίτης.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πραγματοποιείται στο Νταβός αυτή την εβδομάδα, συγκεντρώνοντας πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο. Η φετινή σύνοδος κορυφής έρχεται μετά από χρόνια πανδημίας Covid-19 και εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

Στην ειδησεογραφία της ημέρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταλήξει σε συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία «εντός ημερών», δήλωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ. Πρόσθεσε ωστόσο πως για να μειωθούν τα έσοδα της Μόσχας πιθανόν θα χρειαστεί η επιβολή ορίου στις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v