Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη σερί άνοδος στις ευρωαγορές

Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια για δεύτερη μέρα. «Άλμα» 3,7% για το αργό WTI. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά το σήμα από τη Fed για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων προκειμένου να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, «οι περισσότεροι αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι θα ήταν κατάλληλες περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στις συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο».

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,78% στις 437 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,56% στις 7.564 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,59% στις 14.231 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,78% στις 6.410 μονάδες.

Στο μεταξύ, ειδικό φόρο στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να μετριάσει την επιδεινούμενη κρίση κόστους ζωής της χώρας.

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα μέτρα έρχονται μια μέρα αφότου δημοσιοποιήθηκε μια βαθιά ντροπιαστική έρευνα για τα lockdown πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ και εν μέσω συνεχιζόμενης πίεσης στην κυβερνώσα συντηρητική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα, καθώς ο εκτοξευόμενος πληθωρισμός ανεβάζει τις τιμές όλων, από τα τρόφιμα μέχρι τα καύσιμα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του Brent σημειώνει άνοδο 3,7% στα 114.39 δολάρια και η τιμή WTI κινείται υψηλότερα 2,8% στα 114,39 δολ. Παράλληλα, η τιμή του χρυσού υποχωρεί 1% στα 1,846 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημειώνει άνοδο 5% έναντι του δολαρίου στο 1,0728 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v