Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ριμπάουντ για τις ευρωαγορές μετά τις χθεσινές απώλειες

H θετική κίνηση έρχεται μετά την πτώση τους την Τρίτη, ακολουθώντας το αρνητικό παγκόσμιο κλίμα, καθώς οι αγορές των ΗΠΑ αγωνίζονταν να διατηρήσουν ένα ράλι επιστροφής μετά από εβδομάδες απωλειών.

Ριμπάουντ για τις ευρωαγορές μετά τις χθεσινές απώλειες

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι αγορές προσπαθούν να ανακάμψουν από μια ευρεία πτώση στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη κατά 0,8% ενώ το Μιλάνο κατά 0,9%.

Το υψηλότερο άνοιγμα για τις ευρωπαϊκές μετοχές έρχεται μετά την πτώση τους την Τρίτη, ακολουθώντας το αρνητικό παγκόσμιο κλίμα καθώς οι αγορές των ΗΠΑ αγωνίζονταν να διατηρήσουν ένα ράλι επιστροφής μετά από εβδομάδες απωλειών.

Υπήρξαν κάποια θετικά στοιχεία την Τρίτη, με τον δείκτη των υπεύθυνων προμηθειών αγορών (PMI) για την ευρωζώνη τον Μάιο να ανέρχεται στο 55,8, ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις, καθώς η ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε όλη την ήπειρο επιβραδύνθηκε αλλά παρέμεινε ανθεκτική. Ωστόσο, οι παγκόσμιες ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη επικρατούν και συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο στις συναλλαγές της Τετάρτης, με την κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας να ανακοινώνει μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων. Εν τω μεταξύ, τα futures της Wall ενισχύονται μετά την πτώση του Nasdaq κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης, μετά από μια προειδοποίηση για επιβράδυνση της ανάπτυξης από την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Snap που έπληξε τον τεχνολογικό δείκτη.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνεχίζεται στο Νταβός την Τετάρτη με την εκδήλωση να συγκεντρώνει πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο. Η φετινή σύνοδος κορυφής έρχεται μετά από πολλά χρόνια πανδημίας Covid-19 και εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 0,2% αυξήθηκε το ΑΕΠ της Γερμανίας το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021 μετά από προσαρμογή για τις τιμές, τις εποχιακές και ημερολογιακές διακυμάνσεις. Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, το τρίμηνο πριν από την έναρξη της κρίσης της Covid-19, το ΑΕΠ ήταν 0,9% χαμηλότερο.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη της Γερμανίας βελτιώθηκε σχετικά τον Μάιο, μετά το χαμηλό ρεκόρ του προηγούμενου μήνα, ενώ η πρόβλεψη του Ιουνίου αυξήθηκε 0,6 μονάδες μηνιαίως κι έφτασε στις -26 μονάδες, ανέφερε το ινστιτούτο έρευνας αγοράς GfK σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v