Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Παρίσι 1%, η Μαδρίτη 0,3%, ενώ το Μιλάνο κατά 0,4%. Κλειστό το χρηματιστήριο στο Λονδίνο λόγω αργίας.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υψηλότερα κινούνται οι πιο σημαντικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Παρίσι 1%, η Μαδρίτη 0,3%, ενώ το Μιλάνο κατά 0,4%. Κλειστό το χρηματιστήριο στο Λονδίνο λόγω αργίας.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι δεν εκτιμά καθόλου την ανθρώπινη ζωή. Εν τω μεταξύ, Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να τους επιτεθεί με τα συστήματα πυραύλων που έχουν προμηθευτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Την ίδια ώρα, την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων των λεγόμενων Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων – με άλλα λόγια, των πυρηνικών πυραυλικών στρατευμάτων του – ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, η Σαουδική Αραβία είναι διατεθειμένη να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου εάν αυτή της Ρωσίας μειωθεί πολύ εξαιτίας των κυρώσεων της Δύσης, ανέφερε χθες Τετάρτη η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές.

Έχουν γίνει συζητήσεις για το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεση αύξηση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και δεν αποκλείεται αυτή να ανακοινωθεί στη σημερινή σύνοδο του ΟΠΕΚ+ στη Βιέννη, κατά το δημοσίευμα. Στο άκουσμα της είδησης, οι τιμές κατηφορίζουν κατά δύο δολάρια ανά βαρέλι, με το αμερικανικό αργό στα 113 δολάρια και το μπρεντ στα 114.

Στην ειδησεογραφία από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας επιβραδύνθηκε σε κάποιες περιοχές των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με την έκθεση Beige Book της Fed. «Τέσσερις περιφέρειες κατέγραψαν επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο» αναφέρεται στην έκθεση. 

Στο μέτωπο της πανδημίας, να εγκρίνουν το εμβόλιο Covid-19 για επείγουσα χρήση σε παιδιά κάτω των 5 ετών ζήτησε η Pfizer από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ μια προσπάθεια να επεκταθεί η προστασία από τον ιό στους νεότερους της χώρας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται σταθεροποιητικά, με την ισοτιμία στο 1,066 δολάριο, ενώ η στερλίνα επίσης με ήπιες κινήσεις βρίσκεται στο $1,250.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v