Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή Fed

Οι αγορές αναμένουν ευρέως μια δεύτερη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κατά 75 μονάδες βάσης. Ο DAX ενισχύεται 0,2%, ο FTSE 100 κατά 0,3%, ο CAC κινείται 0,1% καθοδικά.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή Fed

Προσεκτικά θετικό ξεκίνημα κάνουν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ απόψε. Οι αγορές αναμένουν ευρέως μια δεύτερη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Όπως πολλές κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, η Fed ενεργεί επιθετικά για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο DAX ενισχύεται 0,2%, ο FTSE 100 κατά 0,3%, ο CAC κινείται 0,1% καθοδικά, o IBEX κερδίζει 0,5% και ο ΜΙΒ 1%.

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία εντάθηκαν την Τρίτη, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2022 και το 2023, χαρακτηρίζοντας τις οικονομικές προοπτικές του κόσμου «πιο αβέβαιες».

Το ΔΝΤ αναμένει τώρα ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,2% φέτος, πριν επιβραδυνθεί περαιτέρω στο 2,9% το 2023. Οι αναθεωρήσεις σηματοδοτούν υποβάθμιση κατά 0,4 και 0,7 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα, από τις προβλέψεις του Απριλίου.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε η Alphabet. Η μετοχή ωστόσο καταγράφει άνοδο πάνω από 4% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street. Η εταιρεία είχε, σύμφωνα με το CNBC, κέρδη ανά μετοχή (EPS), $1,21 έναντι προσδοκίας για $1,28, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Ανοδο 5% σημειώνουν οι μετοχές της Microsoft στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall την Τρίτη, αφότου η τεχνολογική εταιρεία-γίγαντας κατασκευή λογισμικού έκανε μια αισιόδοξη πρόβλεψη εσόδων για την επόμενη χρονιά, παρά τα αποτελέσματα τριμήνου που απέτυχαν να είναι σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες της Wall Street.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v