Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,09%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε υποχωρήσει ως και 0,4%

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου. 

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,09%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε υποχωρήσει ως και 0,4%. Οι τράπεζες πραγματοποίησαν άλμα 1,7%, ενώ οι μετοχές των τραπεζών και της διασκέδασης βούτηξαν 1%. 

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,4% στις 7.306 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 100 υποχώρησε 0,33% στις 13.210 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 0,3% υψηλότερα στις 6.237 μονάδες. 

Οι επενδυτές αναμένουν και την απόφαση της Fed για τα επιτόκια. Η διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με τους οικονομολόγους να αναμένουν σε γενικές γραμμές αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε τον δικό της κύκλο αυξήσεων, με άνοδο 50 μονάδων βάσης, μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v